صفحه اصلی            درباره ما               خدمات                 محصولات                 اخبار                 تماس با ما
اخبار -> معیارهای شهر ایمن

با توجه به اینکه برشمردن شاخصه­های شهر ایمن باید در همه­ی زمینه­ها مورد توجه قرار گیرد و نمی­توان فقط از یک منظر فرضاً ایمنی و آتش­نشانی بدان نگاه کرد پس می­بایست تمامی ابعاد و ویژه گی های یک شهر برای ایمن بودن را مورد بررسی و تمامی مواردی که ایمنی یک جامعه را تهدید می کند مد نظر قرار داد و آن را پیش بینی کرد تا بتوان راهکارهای پیش­گیرانه را برای مهار، کاهش اثرات و نهایتاً مقابله با آن بکار بست. پرواضح است که بهترین شرایط برای بررسی توان سیستم ایمنی جامعه زمانی­ است که ناایمنی­ها و مخاطرات به یکباره شهر را تهدید می­کند (یعنی بدترین شرایط موجود). بنابراین بررسی بحران­های گذشته می­تواند ما را برای رسیدن به هدف بسیار یاری کند. از این رو در سال های اخیر ایمن سازی شهرهای کشور در برابر حوادث و سوانح غیرمترقبه مورد توجه قرار گرفته است. مدیریت شهری در سرتاسر کشور ناگزیر است برای کاهش اثرات بلایای طبیعی در شهرها، از کارایی بسیار بالایی برخوردار باشد و آن را با گذشت زمان افزایش دهد و همواره روش­های مدیریت و فناوری­های موجود را به­ویژه در مورد ایمن­سازی خدمات تأسیسات و ساختمان­های شهر بهبود بخشد و به­روز نماید. 



با توجه به بررسی کیفیت زندگی مردم در کشورهای گوناگون، سه عامل زیر را می­توان به عنوان عوامل موثر در ایجاد یک زندگی ایده­آل و مطلوب برای زندگی بشر در نظر گرفت.

1- احساس وجود ایمنی و امنیت برای شهروندان.

2- احساس برخورداری از امکان برقراری ارتباط با دیگران و انجام فعالیت­های اجتماعی با مشارکت سایر شهروندان.

3- احساس مشارکت در امور اجتماعی و شهری و با اهمیت بودن نظرات و خواسته های شهروندان.

ایمن سازی شهرها، افزایش کارایی روش­های مقابله با بلایای طبیعی و ایمن سازی شهری را ضرورت بخشیده است. بنابراین آشکار است که پژوهش­های کاربردی در امور مربوط به ایمن سازی شهرها در برابر بلایای طبیعی سبب افزایش ابتکار در طراحی­ها و یافتن بهترین سیاست­ها و کاربردی­ترین و با صرفه­ترین روش­ها و  فناوری­ها خواهد شد. برای دستیابی به این هدف، گنجاندن برنامه­های کاهش آسیب­پذیری شهروندان و جامعه که در معرض مخاطرات و بلایای طبیعی هستند در طرح­های توسعه­­ی شهری ضرورت دارد. در حقیقت، حفاظت از جان و مال مردم، گنجینه­های دانش و مهارت­های موجود، ابزار تولیدی و صنعتی و تأسیسات و خدمات شهری در مقابل اثرات بلایای طبیعی، باید بخش جداناپذیری از طرح های کشور و مدیریت شهری قلمداد گردند.

* چگونگی ایجاد احساس ایمنی و امنیت در شهر

* جلوگیری از فجایع ناشی از بلایای طبیعی و * حوادث غیرمترقبه انسان ساز، مانند زلزله، خشکسالی، سیل، جنگ، آتش سوزی، انفجار، مواد شیمیایی، آلودگی هوا، و غیره.

* ایمنی ترافیک سواره و پیاده برای تمامی افراد در سنین و شرایط گوناگون زندگی، شامل کودکان، سالمندان ومعلولان.

* احساس امنیت در برابر فاجعه: وجود سیستم مدیریت بحران در مدیریت شهری، دفاع غیر عامل، پناهگاه وتسهیلات امداد رسانی.

* تأمین تأسیسات بهداشتی و درمانی در دسترس همه و در فواصل مناسب.

* تأمین نیازهای اساسی انسان، شامل آب، انرژی، مسکن، و مواد غذایی.

*کاهش آلودگی هوا، صدا و منظره.

* امکان دسترسی سریع به دوستان و نزدیکان: ارتباط خوب و مناسب از طریق راه ها و وسایل مخابراتی.

این نیازها را می توان به عنوان خدمات شهری مورد نیاز شهروندان به صورت زیر عرضه نمود:

الف) پیشگیری و جلوگیری ازفجایع ناشی از بلایای طبیعی وحوادث غیرمترقبه انسان ساز مانند فجایع ناشی از زلزله و یا حوادث ناشی از سیل با ساختن بناهای مقاوم در برابر زلزله و ساختن سازه های مناسب دفع سیلاب و سایر اقدامات لازم.

پیشگیری و جلوگیری از حوادث ناشی از جنگ و بمباران با ساختن پناهگاه ها .

پیشگیری و جلوگیری از فجایع ناشی از آتش سوزی با ایجاد تأسیسات شهری مقاوم در برابر آتش سوزی

ب) ایجاد معابر ایمن سواره و پیاده برای تمامی افراد در سنین و شرایط گوناگون زندگی، شامل کودکان، سالمندان و معلولین.

ج) ایجاد سیستم مدیریت بحران ناشی از بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه، در مراحل چهارگانه مدیریت بحران: پیش گیری، آمادگی، مقابله و بازسازی، ایجاد پناهگاه، ایجاد واحدها و نهادهای امدادرسانی.

د) تأمین تأسیسات بهداشتی و درمانی در دسترس همه و در فواصل مناسب شامل: مراکز مراقبت بهداشتی، مراکز درمانی و اقدامات لازم برای تأمین بهداشت محیط زیست شهری.

ه) تأمین نیازهای اساسی انسان شامل آب، انرژی، مسکن و مواد غذایی ، معابر جاده ای ایمن برای عابرین پیاده و شبکه حمل و نقل عمومی و ایجاد شبکه های ارتباطی مخابراتی.

همچنین بخشی از رویکردهای شرح ذیل برای ایجاد تحول فرهنگی اجتماعی در زمینه مدیریت ایمنی شهر باید مد نظر قرار گیرد:

توانمند سازی نهادهای مدیریت شهری در راستای ارتقای ایمنی

تثبیت شیو ه های مدیریت ایمنی مشارکتی

مسؤولیت پذیری و پاسخگو بودن مدیران در قبال شهروندان

روانسازی امور و افزایش بهر ه وری در راستای ارتقای ایمنی شهری

تحقق واقعی توسعه پایدار با توجه به مسایل ایمنی در شهر

یکی دیگر از راه حل های مهم برای کاهش آسیب پذیری و ایمن سازی شهرها در برابر بلایای طبیعی ایجاد ستادهای مدیریت بحران شهری و سازماندهی و هماهنگی سازمانهای مسؤول امور مدیریت بحران شهر می باشد
اخبار سایت
افتتاح وب سایت
معیارهای شهر ایمن
فرهنگ ایمنی
لزوم آشنایی با علم شیمی حریق برای آتش نشانان
کپسول پودر و گاز 4 کیلو گرمی
قاط قوت و ضعف مديريت ايمني ،در آغاز هزاره ی سوم
تمامی حقوق مادی و معنوی وب سایت محفوظ می باشد ..
طراحی سایت : ایران طراح